Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  Fővárosunk Budapest

Kép

 Budapesti séta

Hazánk szíve Budapest, a Duna két partján terül el.Sok ide érkezőt annyira megfogott a magyar főváros szépsége, hogy haza se akartak menni - elég csak a rómaiakra, a törökökre vagy az oroszokra gondolni. Legpatinásabb része a Budai-várnegyed. Macskaköves utcái, céhgérei a középkor hangulatát idézik.

Kép Itt található többek közt a Hadtörténeti-Múzeum, a Budavári Palota, főlépcsőénél a turul, a magyarok mítikus madara.   

 

Kép

A várnegyed közepén áll a Nagyboldogasszony-templom, vagy más néven Mátyás-templom.

Megnézhetjük a Sándor-palota zenés őrségváltását. 

 

 

 

 

 

Kép

Ne feljtsük el a Halászbástya mellvédjéről megcsodálni a panorámát, melyet a Parlament gyönyörű épülete is felejthetetlenné tesz.

Kép Innen a siklóval jutunk le a 0. kilométer kőhöz,majd a Lánchídon átsétálva elérhetjük az Andrássy utat, mely 2002-ben felkerült a Világörökségi Listára.

 

Kép

 

 
 
 

Itt láthatjuk Ybl Miklós mesterművét az Operaházat, a Balettintézetet,a Képzőművészeti Egyetem épületét és a Terror Házát.

Ez az elegáns sugárút a Hősők terébe torkollik, mely a város legnagyobb és leglátványosabb tere.

Kép  
  

A Milleneumi Emlékmű mellett a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok található. Beljebb a Városligeta Műjégpályával,a Széchenyi fürdővel, az Állatkerttel és a Vidámparkszínes forgatagával.

 

Kép

 

 

 

Ha kellően elfáradtunk, felülhetünk a kontinens első földalatti vasútjára. A Deák téren átszállva, a metró összefirkált szerelvényével haza felé vehetjük az irányt a Köki lerobbant állomására.

 

Kép

A 136-os buszon ülve összehasonlíthatjuk az Üllői úti fákat és üzleteket az Andrássy út platánjaival.

A hosszú gyaloglástól összeesve újra átélhetjük a csodát.

Fáradtak vagyunk,de megérte!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.